piątek, 10 lipca 2015

Polinesian noni Calivita

Dlaczego mam wybrać Noni firmy Calivita International, a nie inne Noni na rynku? Otóż ekstrakt z owocu Noni, poddawany jest procesowi liofilizacji, czyli procesowi suszenia produktów w niskiej temperaturze, dzięki czemu, substancje czynne noni, oraz ich nośniki (aminokwasy) zachowują swoją pełną aktywność, tak jak w świeżym owocu. Jest to technologia zapewniająca najwyższą jakość produktów zachowując dokładny smak, zapach, aromat, barwę oraz strukturę produktu. Reszta Noni dostępna na naszym rynku oprócz waloru cenowego (są tańsze), nie ulega procesowi liofilizacji. Pozostałe soki z Noni są pasteryzowane, tak jak większość produktów spożywczych w naszej kuchni. Noni jak i inne produkty żywieniowe złożone jest z aminokwasów. Aminokwasy, czyli białka ulegają zniszczeniu pod wpływem pasteryzacji - wysokiej temperatury. Białka te są nośnikiem witamin i minerałów. Z tego wynika, że noni pasteryzowane posiadając ten sam skład co noni liofilizowane, nie ma tej liczby aminokwasów i przez co, o wiele słabiej jest przyswajalne przez nasz organizm tracąc przy tym "lecznicze zastosowanie" noni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz