piątek, 10 lipca 2015
Liofilizacja noni
Dlaczego tak, ważny jest proces liofilizacji?
Proces liofilizacji, jest procesem suszenia produktów żywieniowych w niskiej temperaturze, dzięki czemu, ich substancje czynne, oraz aminokwasy zachowują swoją pełną aktywność, tak jak w świeżym produkcie. Jest to technologia zapewniająca najwyższą jakość produktów zachowując dokładny smak, zapach, aromat, barwę oraz strukturę produktu.
W porównaniu do innych technik na przykład do pasteryzacji. Produkt zachowuje swoją strukturę, przez co aminokwasy zawarte w produktach nie są uszkodzone. W procesie pasteryzacji natomiast wspomniane aminokwasy ulegają uszkodzeniu pod wpływem wysokiej temperatury. Uszkodzenie aminokwasów wpływa na przyswajalność substancji odżywczych z produktu przez nasz organizm.
Porównując więc oryginalny sok noni, możemy śmiało rzec, że między noni liofilizowanym, a pasteryzowanym jest kolosalna różnica w przyswajaniu przez nasz organizm, oraz w bogactwie zachowanych w nim składników.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz